Hukukçular Çağlayan Adliyesi'ne çağırıyor

Hukuk örgütleri, 1 Mayıs'ta yaşanan polis terörüne ve hukuksuzluklara karşı, bugün saat 12:30'da Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Haber Merkezi

Dün 3 Komünist Parti üyesinin Taksim Meydanı'na çıktığı için tutuklanmasının ardından, 1 Mayıs'ta gözaltına alınan ve hala gözaltında bulunan yüzlerce yurttaş için hukukçu örgütleri Çağlayan Adliyesi'nde bir basın açıklaması gerçekleştirecek.

Açıklamaya çağrı şu şekilde:

Bilindiği üzere I Mayıs 2015 günü geçmiş senelerde olduğu gibi Taksim Meydanı kutlama ve anma etkinlikleri gayrimeşru ve hukuksuz biçimde yasaklanmış olup tespit edebildiğimiz kadan ile toplamda 459 kişi özgürlüğünden çeşitli biçimlerde mahrum bırakılmış: hali hazırda 234 kişi hukuka aykın biçimde tutulmaya devam edilmektedir.

Tutulan kişiler tüm süreçlerde işkence ve kötü muameleye maruz kalmışlardır. Adliye içerisinde tutulan bazı kadınlara yönelik çıplak arama işkencesi uygulanmıştır.

1 Mayıs Kriz Masasında görevli meslektaşlarımız, süreci başından itibaren takip ederek, hukuka aykırı uygulamalara karşı gerekli girişimlerde bulunmuşlardır. Başvurular devam etmektedir.

Adli merciiler aldıkları başvurulan sürüncemede bırakmakta, taleplerimize cevap vermemekle, bu gün itibari ile dilekçelerimizin verilmesi engellenmekte, görevli C Savcısı aldığı kararlan avukatlara tebliğ etmemektedir. Görüşme taleplerimiz reddedildiği gibi, görevli C. Savcısı tarafından meslektaşlarımıza hakaret edilmiş, avukatlann polis zoruyla görev yerlerinden atılması yönünde talimatlar verilmiştir.

Sulh ceza hâkimliği ve C. Savcılığının koridorlannın girişine polis barikatları kurulmuştur.

Dosyalan incelememiz engellenmektedir.

Devlet “iç güvenlik paketi" ile dozunu artırdığı polisiye uygulamalan adiiyede de kurumsallaştırmaya çalışmaktadır.

Mesleğimizi yaptırmamaya dönük saldırılara dur demek için,
Hukuki başvurularımızı gerçekleştirmek için,
Faşizme geçit vermemek için,

Bugün tüm meslektaşlarımızı 1230’da hukuksuzlukların sürdüğü Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi C Kapısı önünde yapılacak basın açıklamasına çağıyoruz.

1 MAYIS KRİZ MASASI

Birleşik Haziran Hareketi Hukukçuları
Çağdaş Avukatlar Grubu (ÇAG)
Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD)
Hukukta Sol Tavır Derneği
İnsan Haklan Derneği (İHD)
Katılımcı Avukatlar (KAV)
Kartal Hukukçular Derneği (KHD)
Özgürlükçü Demokrat Avukatlar (ÖDAV)
Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD)
Toplum ve Hukuk Araştırmaları Vakfı (TOHAV)