HPG'den 'KDP'yle çatışma' açıklaması: Üzüntü duyuyoruz

İran-Irak sınırında peşmergelerle çatışmaya giren HPG yazılı açıklama yayınladı. Açıklamada, çatışmanın "HPG'lilerin etkisizleştirilmek istenmesi" üzerine yaşandığı, 1 peşmergenin hayatını kaybetmesinden üzüntü duydukları ifade edildi.

İran ile Irak arasındaki sınır bölgesinde HPG'yle KDP'nin çatıştığı yönündeki haberlere HPG'den açıklama geldi.

Açıklamada, peşmergelerin HPG'lileri etkisizleştirmek için harekete geçmesi üzerine kısa süren bir çatışma yaşandığı, 1 peşmergenin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG, bir süre önce 15-20 kişiden oluşan bir grup KDP-İ peşmergesinin Xinere alanına girerek, Doğu Kürdistan’a geçmek istediklerini belirttikleri, geçmeleri konusunda kendilerine gereken yardımın gösterildiğini belirtti. Ancak grubun sınırı geçmeyerek HPG güçlerinin yoğun olarak bulunduğu Xinere alanının bir noktasında beklediğini belirten HPG, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Bir timlik gücümüze peşmergeler arkadan gizliden yaklaşarak bu gücü etkisizleştirmek istedikleri görülmüştür. Bunun üzerine arkadaşlarımız yaklaşmamaları, gelmemeleri gerektiğini söylemelerine rağmen dinlemediler. Bu bir timlik gücümüz ele geçmemek için uyarı amaçlı ateş açıyor. Burada 3-4 dakika süren bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma sonucunda bir peşmerge yaşamını yitirmiş birisi de yaralanmıştır. Buradaki yönetimimiz derhal müdahale etmiş çatışmayı durdurmuş buradaki birimin komutanı ile görüşme yapmıştır. Görüşme sonucu yaralı olan peşmerge tedavi etmek amacı ile hastanemize kaldırılmıştır, diğer peşmergeler çekilmiştir. Sorunun diyalog ve barışçıl bir biçimde çözülmesi için görüşmeler devam ettirilecektir. Bu çatışmanın yaşanmasından ve bir peşmergenin şehit düşmesinden üzüntü duyduğumuzu belirtmek istiyoruz."