'Hiçbir CHP’li milletvekilinin PYD’nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Hiçbir CHP’li milletvekilinin PYD’nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı burada kamuoyunu yanıltmak ve bir algı yaratmaya çalışıyor” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 20. Muhtarlar Toplantısı'nda CHP'yi "PYD'nin avukatlığını yapmakla suçladığını" söyleyerek "Cumhurbaşkanı içinde bulunduğu sıkıntılı durumu bir imdat butonu olarak CHP'ye saldırmakta seçmiştir. Kimse CHP'ye saldırarak algı operasyonu yürütmeye çalışmasın" dedi.

'İFTİRALARDA BULUNDU'
Cumhurbaşkanı’nın tarafsızlığını bir kenara bıraktığını ifade eden Özel, “Ülkenin ana muhalefet partisine, o partinin liderine, o partinin milletvekillerine ağız dolusu hakaretlerde, iftiralarda bulundu. Bugün diktatör bozuntusunun CHP’ye yönelik saldırılarına karşı bu basın toplantısını yapma ihtiyacı ortaya çıktı” dedi.

PYD SORUSU
Cumhurbaşkanı’na, “Sizin için namus ve şeref kavramı nedir?” diye soran Özel, “Doğrudan CHP’yi hedef alarak kendi yaptığınız hataları örtmeye adeta üzerinizdeki ayıplı durumu yansıtmaya çalıştınız. Bugün terör örgütü olarak nitelendirdiğiniz PYD’nin ne zaman terör örgütü olduğunu sizin açınızdan merak ediyoruz. 6 aydır mı terör örgütü oldu?” diye konuştu.

'YARDIM VE YATAKLIK SUÇUNU İŞLEMEDİNİZ Mİ?'
Özel, şöyle devam etti:

“PYD bir terör örgütüyse AKP ve dönemin başbakanı olarak siz bu terör örgütüne yardım ve yataklık suçunu işlemediniz mi? Sayın Cumhurbaşkanı bu soruların hepsinin cevabı evettir. Sayın Cumhurbaşkanı’na şunu sormak isteriz. Sayın Cumhurbaşkanı çıksın açıklasın, Süleyman Şah Türbesinin taşınmasında PYD’den işbirliği yapılmamıştır, yardım istenmemiştir, müdahale etmeyecekleri garantisi alınmamıştır desin”

'HİÇBİR CHP’Lİ MİLLETVEKİLİNİN PYD’NİN TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI SÖYLEDİĞİ DOĞRU DEĞİLDİR'
Hiçbir CHP’li milletvekilinin PYD’nin terör örgütü olmadığını söylediği doğru değildir. Sayın Cumhurbaşkanı burada kamuoyunu yanıltmak ve bir algı yaratmaya çalışıyor. Onlar PYD’yi 5-6 ay öncesine kadar terör örgütü kabul etmiyorlardı, PYD onlar için partnerdi, bugün terör örgütü olduğunu söylüyorlar. Başkan seçene kadar kaos sürecek diye ülkesini tehdit eden bir cumhurbaşkanı ülkeyi tehdit eden bir iktidar partisiyle karşı karşıyayız. Sayın Cumhurbaşkanına şunu söylüyoruz; bugün ülkede gelen her şehitten akan her damla kandan bu ülkede yaşanan her şeyden birinci derecede sorumlusunuz”

'CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN VE KENDİ AMACINA HİZMET ETMEK ÜZERE BİR BAŞKA ANLAMA ÇEKİLEREK KULLANILIYOR'
“CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun Londra’da yaptığı açıklamaya ne diyorsunuz?” sorusuna yanıt veren Özel, “Sezgin Bey’in açıklamasını bütünüyle bu basın toplantısına gelmeden önce değerlendirdik. Sezgin Bey’in açıklaması Cumhurbaşkanı tarafından ve kendi amacına hizmet etmek üzere bir başka anlama çekilerek kullanılıyor” dedi.

Bir başka soruya da Özel, “Cumhurbaşkanı içinde bulunduğu sıkıntılı durumu kendi ile çelişen durumu bir imdat butonu olarak CHP’ye saldırmakta seçmiştir"