HES'çi firmadan bölge halkına mektup: Dış güçlerin yalanlarına kulak asmayın

Çekerek Irmağına yapılması planlanan HES projesiyle ilgili projeyi yürüten REİS firması bölgede yaşayanlara mektup yolladı. Mektupta "Dış güçlerin ve bize doğalgaz satmak isteyen çıkar gruplarının yalan yanlış iftiralarına kulak asmayın" ifadeleri yer aldı.

Haber Merkezi

Tokat'ın Zile ilçesinde bulunan Çekere ırmağının üzerine kurulması planlanan HES'e karşı bölge halkı büyük yürüyüşler gerçekleştirmiş, HES ile ilgili bir çok protesto yürüyüşleri düzenlenmişti.

Zİle Belediye Başkanı AKP'li Lütfi Vidinel ise sosyal medya hesabı üzerinden, "Zile'de terör istemiyoruz" başlığı altında; "Panzerin üzerine çıktılar, yüzlerini sardılar, zafer sarhoşluğuyla V işareti yaptılar. Bunun adı terördür" demişti. Şimdi ise projeyi yürüten REİS firmasının bölge halkına bir mektup yolladığı ortaya çıktı. Mektup'ta "Dış güçlerin ve bize doğalgaz satmak isteyen çıkar gruplarının yalan yanlış iftiralarına kulak asmayın, çünkü onların amaçları farklı" ifadeleri yer alırken bölgede yaşayan insanların ciddi ekonomik gelire kavuşacaklarını hatta Zile'nin göç alacağı ifade edildi.

Mektubu yollayan ve projenin sahibi olan REİS firmasının diğer projeleri ise şöyle: