'Hendekler sebep değil sonuçtur'

Cizre, Silopi ve Nusaybin’de tekrar ilan edilen sokağa çıkma yasağı HDP Ankara İl Örgütü tarafından protesto edildi. Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan kitle "Katliama ses ver" sloganları attı.

HDP Ankara İl Örgütü adına okunan basın açıklamasında Saray'ın ve AKP hükümetinin Kürt halkına yönelik imha politikasını yeniden devreye soktuğu ifade edildi.

Sokağa çıkma yasakları kapsamında şu ana kadar 52 kez yasak ilan edildiği, toplamda 163 günü bulan yasak süresince 143 kişinin devletin kolluk güçleri tarafından katledildiği ve Kürt halkının fiili olarak kitlesel göçe zorlandığı belirtildi.

Basın açıklamasında bölge halkının hendekler yüzünden değil, katliamlar sebebiyle göçe zorlandığı, hendeklerin sebep değil katliamların bir sonucu olduğu ve asıl çözümün hendeklerin kaldırılmasından önce devletin saldırılarının sonlanması olduğu söylendi.

Basın açıklamasına katılan HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar söz alarak, "Son çağrımızdır, savaşı sonlandırın, diyaloğun önünü açın!” dedi.