HDP'nin İslamcı vekili Altan Tan'dan Levent Tüzel tepkisi: O zaman partiden ayrıl

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Hürriyet gazetesine verdiği röportajda bakanlık teklifini geri çeviren Levent Tüzel'i eleştirdi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'ın sorularına yanıt verdi. Bakanlık teklifini geri çeviren Levent Tüzel ilgili soruyu yanıtlayan Tan şöyle dedi:

Aslında kabinede üç bakanınız olacaktı, ancak Levent Tüzel teklifi kabul etmedi. Tüzel'in kabul etmeme gerekçelerine katılıyor musunuz?

ALTAN TAN: Gerekçeleri kendi mantığı içinde doğru olur, yanlış olur, bu başka bir tartışma konusu. Biz bu konuyu partinin yüksek kurulunda saatler boyunca tartıştık ve büyük çoğunlukla bir karar aldık. Bu karara uyulması gerekir. Parti kararına rağmen buna itiraz ediyorsan... O zaman partiden ayrılırsın. Yani ben bu tavrını doğru bulmuyorum.

 

Selahattin Demirtaş ve Duran Kalkan arasındaki polemiği de değerlendiren Tan şunları söyledi:

Selahattin Demirtaş, PKK'ya "Amasız olarak silah bırak, çatışmaları durdur" çağrısında bulundu. Bunun üzerine PKK'lı Duran Kalkan, Demirtaş'a ve HDP'ye yönelik zehir zemberek bir açıklama yaptı. Bunun anlamı nedir?

ALTAN TAN: Strateji farklılığı diyelim buna. Çünkü HDP'yi, PKK'yı, İmralı'yı birbirinden ayrıştıracak ve çatıştıracak siyasetlerin varacağı bir yer yok.

Ama işte Duran Kalkan'ın Demirtaş'a yönelik ağır eleştirileri ortada. Bunu görmeyecek miyiz?

ALTAN TAN: Bana göre yapılması gereken bu farklılıkların arasına kıymık sokmak, çatlatmak değil, bunları topyekûn daha doğru bir çizgide siyasi noktaya oturtmak, o noktada da HDP'nin sivil siyasetten yana irade beyanına omuz vermektir.