HDP’li Yüksekdağ: Yalçın Akdoğan yenilginin hezeyanıyla konuşuyor

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Yalçın Akdoğan’ın “AK Parti senin taşeronun mu” sözlerine yanıt verdi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP Genel Merkezi’nde Kamu Şirket Çalışanları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KAŞİÇ) heyetiyle görüşmesinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yüksekdağ, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın HDP’ye yönelik “AK Parti senin taşeronun mu” sözlerini, AKP’nin 7 Haziran seçimlerinde aldığı yenilginin hezeyanıyla söylenmiş olduğunu ifade etti.

Meydan gazetesinden Alican Yılmaz’ın haberine göre Yüksekdağ şunları söyledi:

Yalçın Akdoğan'ın açıklamaları aslında 7 Haziran seçimlerinde yaşadıkları yenilginin hezeyanıdır. Başka bir açıklaması yok. Mantıklı ve reel dayanakları olan bir açıklama değil. Şu an siyasi iktidar cephesinde bir telaş, bir rahatsızlık, huzursuzluk, hazmedememe durumu olduğunu çok iyi biliyoruz.

Hazmedemedikleri şey, HDP'nin 7 Haziran'da çok büyük bir başarı elde etmesiydi. Yalçın Akdoğan 7 Haziran seçimleri öncesinde dilekler diliyordu. Temennilerde bulunuyordu. 'HDP barajı geçemezse süper olur, hatta geçerse de kötü olur' türü tehditkar yaklaşımlarda gösterebiliyordu. Ama bugün 7 Haziran seçiminin arkasında bütün tehditlerinde, bütün olumsuz kehanetlerinde boşa çıktığını görüyorlar. Bu tabi ki çok ciddi bir hezimet durumu ve tablosu. Ben bu hezimetin acısının HDP'den çıkarılmaya çalışılması olarak algılıyorum.