HDP'li eski bakan: AKP ile de koalisyon olur...

HDP'li Kalkınma eski Bakanı Müslüm Doğan, "Eğer AKP savaş politikalarından vazgeçer, barış müzakeresini devam ettirmek ister ve bu ülkede gerçek bir demokrasinin devamından yana tavır alırsa, bizim istediğimiz eksende AKP ile de hükümet kurulabilir" dedi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'nu ziyaret eden HDP'li eski bakanlar Ali Haydar Konca ve Müslüm Doğan burada açıklamalarda bulundu.

Odatv'de yer alan habere göre, "1 Kasım'da gerçekleştirilecek erken seçim sonrasında AKP ile olası bir koalisyon kurmak ister misiniz" şeklindeki soruya Doğan şöyle yanıt verdi: "Bu ülke içinde parlamenter sistem içinde şovenizmden uzak, bizi olduğu gibi, doğal renklerimizle kabul eden, bizi ötekileştirmeyen, yeni bir anayasa ve toplumsal sözleşme kurmak isteyen bütün partilerle koalisyon kurabiliriz. AKP konusunda da önyargılı değiliz. Eğer AKP savaş politikalarından vazgeçer, barış müzakeresini devam ettirmek ister ve bu ülkede gerçek bir demokrasinin devamından yana tavır alırsa, bizim istediğimiz eksende AKP ile de hükümet kurulabilir. Elbette AKP ile ciddi sorunlar var. Diyanet'in statüsünden, Alevilik sorununa kadar... Ancak demokratikleşme doğrultusunda bizim istediğimiz eksende AKP ile de koalisyon kurulmasına soğuk bakmam. Biz cumhurbaşkanının yetkilerinin sınırlandırılmasından, örtülü ödeneğin kaldırılmasından yanayız. Ancak bu şekilde ülke içinde çeteler, Gladyo'ların oluşması engellenir."

Konca ise soruya Doğan"dan farklı bir yanıt verdi. Konca, "Ben AKP ile koalisyon kurulması konusunda farklı düşünüyorum. Şahsen AKP ile olası bir koalisyon hükümetinin mümkün olamayacağını  ve bu durumda HDP'ye fatura kesileceğine inanıyorum" şeklinde açıklamada bulundu.