HDP'li Altan Tan istemişti: TBMM'de türbanlı vekillere özel kuaför geliyor!

TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu binada türbanlı Meclis çalışanlarına hizmet vermek için yalnızca kadın personelin çalışacağı özel bir kuaför açmak için mekân arıyor. HDP'li Altan Tan bir süre önce verdiği önergede türbanlı vekiller için kadın personelin çalışacağı kuaför salonu hazırlanmasını istemişti.

TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin makam odalarının bulunduğu binada türbanlı Meclis çalışanlarına hizmet vermek için yalnızca kadın personelin çalışacağı özel bir kuaför açmak için mekân arıyor.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, yeni hizmet binasında mekânın belirlenmesinin ardından türbanlı vekil ve personel için özel kuaför açılacak.

HDP’li Altan Tan’ın, soru önergesine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın imzasıyla verilen yanıtta, TBMM’de çalışan kadın personel ve erkek çalışanların eşlerine yönelik hizmet vermek üzere sadece kadın çalışanlardan oluşacak bir kuaförün açılmasının planlandığı belirtti.

HDP'Lİ ALTAN TAN GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Bir süre önce HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, "Meclis'teki başörtülü çalışanların kuaför sorununu" Meclis gündemine getirmişti. HDP'li Tan, verdiği önergede "Başörtülü personelin ve meclis personelinin başörtülü eşlerinin kuaför hizmetlerinden daha rahat bir şekilde faydalanabilmesi için sadece kadın personelin çalışacağı bir kuaför salonu hazırlanmasını" istedi. Altan Tan, "başörtülü kadınları mağdur eden bu uygulamanın 2 yılı aşkı süredir düzenlenmemesin gerekçeleri nelerdir?" diye sordu.