HDP'den Financial Times'a düzeltme

Financial Times’ta “PKK’nin misilleme taktikleri kirli” şeklinde HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ağzından verilen habere HDP’den düzeltme geldi.

HDP'nin twitter hesabından yapılan açıklamada “Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın Financial Times röportajındaki ifadeleri şu şekildedir: “Ceylanpınar’da da uyuyan, yatağında gece uyuyan 2 polis katledildi, o da çok provokasyon kokan kirli bir eylemdi ve onu da büyük ihtimalle PKK’ye yakın kişilere yaptırdılar. Ve bir anda PKK’ye karşı büyük bir saldırı dalgası başladı. Ayrıca röportajda geçen Doğubeyazıt olayı, röportajdan 3 gün sonra olmuştur. Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın sözlerini hatalı aktaran gazeteciden düzeltme talep edilmiştir” denildi.

Financial Times gazetesinde yer alan röportaj'da şu ifadelere yer verilmişti: 

“HDP milletvekilleri 2012’den bu yana hapisteki PKK lideri Abdullah Öcalan’a mesaj götürüp getirdiler ve bu da partinin PKK’nin siyasi sözcüsü olduğu suçlamalarını beraberinde getirdi. Ama Demirtaş bunu reddediyor ve Doğubayazıt’taki intihar saldırısı da dahil olmak üzere PKK’nin misilleme taktiklerini ‘kirli’ diye tanımlıyor. Demirtaş ‘PKK’ye Türkiye’ye karşı savaşı durdurmasını çağrısı yaptık. Bu çağrıyı her gün tekrarlıyorum. İki taraf da ellerini tetikten çekmeli ve silahlar susmalı' diyor."