HDP'den 'bayrak' açıklaması

HDP'li Figen Yüksekdağ, TOBB'un yapacağı yürüyüş ve bayrak tartışmasına ilişkin "Kimse Türk bayrağını, ırkçı kafatasçı savaş yanlısı emellerine alet etmeye kalkmasın" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, TOBB'un yarın yapacağı "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" yürüyüşüne ilişkin, "Bu yürüyüşün amacının gayesinin bayrağın temsil ettiği kutsiyete sahip çıkma hareketi olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

Yüksekdağ, açıklamasında "Bizim karşı çıktığımız şey bayrağın kutsiyetinin ve bayrağın birleştirici değerlerinin ırkçılığa şovenizme alet edilmesidir. Kimse Türk bayrağını, ırkçı kafatasçı savaş yanlısı emellerine alet etmeye kalkmasın. Yürüyüşlerde bayrağın gölgesine sığınarak faşizm yapmasın. O bayrağın alında kızılında Kürdün, Türkün, Lazın, Çerkezin kanı var. Türkiye'nin bugünkü birliğini oluşturan bütün halkların kanı var. Bu halkların kanının oluşturduğu bayrağı bir ulus adına başka bir ulusa karşı kimse kullanamaz" ifadelerini kullandı.

'HEP BİRLİKTE BARIŞA DAVET EDELİM'

HDP'li Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti: 

"Ve perşembe günü gerçekleştirilecek yürüyüş, soruyorum. Bizler karakolların basılmasını istemiyoruz, askerlerin polislerin ölmesini istemiyoruz. Buna da karşı çıkıyoruz. Gerillaların ölmesini de istemiyoruz. Bizler sivillerin bu süreç içerisinde yaşamını kaybetmesini istemiyoruz. Ama bu süreç içerisinde bu gerçekleştirilecek yürüyüşte terörün her türlüsüne karşı tutum alacaklar mı? Bizler o nedenle şiddete karşı, şiddetin her türlüsüne karşı bütün Türkiye olarak ses verelim, tepki verelim diyoruz. Silahların kullanılmasını kınayalım. Hep birlikte barışa davet edelim. Bu yürüyüşte barışa güçlü bir çağrı çıkacak mı? Bizim ilgilendiğimiz soru budur."