HDP: O tweeti atan kullanıcının partimizle bir bağı yok

HDP, Ankara'da yaşanan katliam ve sonrasında yapılan açıklamaları eleştirerek, "AK trollerin ve Saray-AKP medyasının insanlık düşmanı bu faaliyetlerini esefle kınıyoruz. AK trollerin kara propagandasını ve yalanlarını esefle kınıyoruz. "Bomba Ankara'da patlayacak" tweeti atan kullanıcının partimizle herhangi bir bağı yoktur" dedi.

DHA

HDP basın birimi tarafından, Ankara'da "Emek, Barış, Demokrasi" mitinginde yaşanan bombalı saldırı ve sonrasında yapılan açıklamalara ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Ankara'da düzenlenen Barış Mitingi'ne yapılan alçakça saldırının hemen ardından, özellikle sosyal medyada, katliamdan mutluluk duyan, katliamı fırsat bilen bazı kesimler partimize yönelik suçlayıcı ifadeler ve nefret söylemi üretmeye başlamıştır. Sadece klavyelerini değil, her türlü ahlaki değerlerini de sattıkları tüm kamuoyunca bilinen insan kılığındaki AK troller ve trolleşmiş AKP'liler böylesi bir katliamdan bile partimizi suçlama çabasına girişmişlerdir.

Aralarında görev paylaşımı yaptıkları görülen AK troller ile Saray-AKP medyası, bu çabanın bir ürünü olarak, (Bomba Ankara'da patlayacak) tweeti atan bir kullanıcıyı "HDP sosyal medya uzmanı" ve Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya danışmanı olarak tanıtmışlardır. Söz konusu kişi ne partimizin sosyal medya danışmanıdır, ne de Sayın Demirtaş'ın danışmanıdır. Bu kişinin partimizle herhangi bir bağı da yoktur. Bu iddialar bütünüyle uydurmadır.

AK trollerin ve Saray-AKP medyasının insanlık düşmanı bu faaliyetlerini 100'e yakın yurttaşımızın katledildiği bir günde bile sürdürmelerini esefle kınıyoruz. Çok açık ki, bu kara propaganda kampanyası aynı zamanda bir itiraf niteliğindedir. Kişisel çıkarları, koltuk ve iktidar hevesleri için ülkeyi bu duruma düşürenleri Türkiye halklarının muhakemesine ve vicdanına havale ediyoruz."