HDP milletvekili adayı Yıldırım 'kutlu doğum' etkinliğinde konuştu: Hz. Muhammed en büyük devrimcidir

Siirt'te Kutlu Doğum Haftası mevlidinde konuşan HDP Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, İslam'ın hem demokratik hem de cumhuriyetçi olduğunu ileri sürerek, "Hz. Muhammed de en büyük devrimcidir. Devrim nedir? Devrim, kötünün yerine iyiyi getirmektir" dedi.

Siirt'te Demokratik İslam Konferansı (DİK) öncülüğünde düzenlenen Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde mevlit verildi. DİHA'nın haberine göre, Kuran okunmasının ardından konuşma yapan HDP Siirt Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kadri Yıldırım, İslam'ın hem demokratik hem de cumhuriyetçi olduğunu söyleyerek, "Hz. Muhammed de en büyük devrimcidir. Devrim nedir? Devrim, kötünün yerine iyiyi getirmektir" dedi.

Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Peygamber efendimiz, en büyük mücadelesini, savaşını tekçiliğe karşı vermiştir. Onun yaşantısında tek dil, tek millet yoktu. 1400 yıl önce Peygamberimiz Yahudilere kendi anadilinde savunma hakkı tanırken, 1400 yıl sonra bu ülkenin evladı kendi dilini konuşmak istediği için hapis cezalarıyla cezalandırılıyor. Anadille ilgili yazdığım bir makale ilgili bazı din adamlarından, ulemalardan 'Kadri hocam şimdi sırası mıydı?' şeklinde telefonlar aldım. Ben kendilerine soruyorum. Peki, ne zaman sırası? Gerçekleri dile getirmenin bir sırası mı olurmuş? Anadilin kutsallığı sadece bu dünyayla sınırlı değil, öbür dünyada da kutsal." 

İslam'da tek milletin olmadığını ayetlerle anlatan Prof. Yıldırım, "Ayrıca İslam'da tek inanç da yoktur bunun en açık örneği de Peygamberimizin, 47 maddeden oluşan Medine Anlaşması'dır. Aynı zaman da İslam'da sultan da, padişah da, tek adamlık da yoktur. Muaviye'nin sarayının adı Yeşil Saray'dı. Muaviye'ye neden böyle bir saray inşa ediyorsun diye sorduklarında. Kendisi de, 'Bizanslılar bizim sarayın ihtişamını görsün ve bizden korksunlar' diye cevap veriyor. Yani bugün de sarayların adı değişti, zihniyet değişmemiş" diye ifade etti.