HDP adayını ne zaman açıklayacağını duyurdu

HDP, cumhurbaşkanı adayını gelecek hafta içi kamuoyuna açıklayacağını duyurdu.

24 Haziran'da yapılacak erken seçim öncesi HDP'den adaylık açıklaması geldi.

"Mutabakatla belirleyecekleri Cumhurbaşkanlığı adaylarını gelecek hafta içi kamuoyuna açıklayacağını" söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, seçim kampanyalarını herkesin üzerinde buluşabileceği demokratik bir zeminde yürüteceklerini söyledi.

DEMİRTAŞ İDDİASI

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, HDP’de henüz partinin yetkili organlarında karar alınmamasına karşı Cumhurbaşkanı adayı olarak Selahattin Demirtaş’ın ismi dillendiriliyor. 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu olan Demirtaş hakkında pek çok dava süreci devam etmesine karşın bugüne kadar hiçbir ceza almadı. Partide Demirtaş’ın adaylıkla ilgili takvimin başlayacağı tarihe kadar ceza almaması durumunda adaylığının büyük oranda netleşeceği yorumları yapılırken; ceza alması halinde de hakkındaki karar kesin hüküm olmadığı için aday olabileceği yorumları yapılıyor.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya şu şekilde cevap verdi:

"Biz Pazar günü yapacağımız toplantıda hem cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili hem de milletvekilleri ile ilgili aday belirleme yöntemimizi belirleyeceğiz. Elbette ki kamuoyunda öneriler var. Sayın Demirtaş'ın da kendi beyanları var. Şüphesiz hem öneriler hem beyanlar mutlaka dikkate alınacaktır. Ama süreç başlamadığı için bu tartışmalara dair somut bir şey söylemek benim açımdan mümkün değil. Ama önümüzdeki günlerde takvim çok kısa yani parti kurullarında bir eğilim, yaklaşım ortaya çıkacaktır. Biz öncelikle kazanmayı hedefliyoruz."