HAZİRAN hırsıza hırsız katile katil der

Birleşik Haziran Hareketi İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyesi Onur Kılıç'ın Tayyip Erdoğan'a hakaret gerekçesiyle tutuklanmasının ardından BHH İzmir'de bir protesto eylemi düzenledi.

Haber Merkezi

İzmir'de bugün BHH İl Yürütmesi'nden Onur Kılıç'ın hukuksuzca tutuklanmasına karar verilmesinin ardından Alsancak Sevinç Pastanesi önünde toplanıldı. Buradan "Onur Kılıç yalnız değildir, Hırsız Katil Erdoğan" sloganları atan Birleşik Haziran Hareketi üyeleri, ÖSYM önüne yürüdü. BHH adına konuşma yapan Erman Şencan, "Bugün gerçekleştirilen boykot başarılı olmuştur. AKP'nin eğitim sistemine karşı olan veliler alanlara çıktı. Çocuklar oyunla, bilimsel eğitimle tanıştı. Bugün hukuksuzca tutuklanan arkadaşımız Onur'un söylediği 'Hırsız, katil Erdoğan sloganı'nı dağa, taşa yazacağız" diye konuştu. Ardından Sanem Deniz Kural basın açıklamasını okudu. 

BHH'nin yaptığı açıklama şöyle: 

HAZİRAN HIRSIZA HIRSIZ KATİLE KATİL DER

'HIRSIZ KATİL ERDOĞAN'

İzmir İl Koordinasyon Kurulu üyemiz Onur Kılıç, 11 Ocak Laik ve Bilimsel Eğitim eyleminde attığı ‘Hırsız ve Katil Erdoğan’ sloganı nedeniyle tutuklandı. Katil-Hırsız Erdoğan, sloganını suç sayan Valiler, Emniyet, Savcı ve Mahkeme tümüyle AKP’nin emrine girdiğini göstermiştir. Bu tutuklama Haziran’ı susturmaya, halkı susturmaya yönelik bir gözdağıdır. Ancak bugün halk her yerde hakkına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkarak gerekli dersi vermiştir. Sınıflar, okullar boşalmıştır. Yüzlerce noktada çocuklarımız alternatif ders ve şenliklerde buluşmuştur. Tüm baskı, gözaltı ve tutuklamalara rağmen uyarı Boykotu başarıya ulaşmıştır. AKP iktidarı bilmeli ki bu daha başlangıçtır. Okullarımıza, çocuklarımızın geleceğine, memleketimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Saraylarında oturup ülkeyi istedikleri gibi yöneteceklerini zannedenler, AKP’nin emirleriyle halka saldıranlar bilsin ki artık karşılarında halkın birleşik gücü var, HAZİRAN var! Bu kavgayı hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz.