Hayrünnisa Gül'den Davutoğlu'na tepki

Abdullah Gül'ün veda resepsiyonunda "Asıl intifadayı ben başlatacağım" sözleriyle çıkış yapan Hayrünnisa Gül'ün Pensilvanya polemiği nedeniyle Davutoğlu'na tepkili olduğu iddia edildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Pensilvanya ziyaretiyle ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile girdiği polemik, Ankara’dan “intifada başlatacağım” diye ayrıldıktan sonra suskunluğunu koruyan Hayrunnisa Gül’ü de kızdırdı. Cumhuriyet'ten Erdem Gül'ün haberine göre, Hayrünnisa Gül, Davutoğlu’na tepkisini, “Biz tartışmaların dışında kalmak istedikçe zorla bizi işin içine çekmek istiyorlar” diye ifade etti. 

Davutoğlu ile Gül arasında karşılıklı birbirini yalanlamaya ve “kimin zihni daha berrak” atışmasına dönüşen Pensilvanya ziyareti tartışması büyüyor. Davutoğlu’nun Abdullah Gül’le birlikte ziyaret öncesi bilgi verdiğini söylediği iki isimden biri olan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, şu ana kadar tartışmaya girmemeyi tercih etti. Ancak ziyaret özellikle Davutoğlu’nun çevresi ve AKP içinde hararetle konuşuluyor. Ancak özellikle Gül’ün çevresi Davutoğlu’nun başlattığını düşündükleri tartışmadan rahatsızlıklarını ifade ediyor. Gül’ün eşi Hayrunnisa Gül de rahatsız olan isimlerin başında geliyor. Hayrunnisa Gül, tartışmadan duyduğu rahatsızlığı yakın çevresine ifade etti. Abdullah Gül’ün Köşk’te verdiği son veda ziyaretinde eşine yönelik AKP’den gelen eleştirilere karşı gazetecilere açıkça, “Neler yazılıyor, söyleniyor, insan inanamıyor. Ben her şeyi biliyorum. Şimdi ben de susuyorum, ama fazla susmayacağım; asıl intifadayı ben başlatacağım” diyen Hayrünnisa Gül, Pensilvanya tartışması konusunda da Davutoğlu’na yönelik tepkisini, “Biz ısrarla bu tür tartışmaların dışında kalmak istiyoruz. Ama biz dışında kalmaya çalıştıkça bizi zorla, ısrarla işin içine çekmek istiyorlar” diye ifade ettiği iddia edildi.