Hayatını kaybeden öğretmenin babası: Vali artık rahat etsin, anarşist oğlum öldü

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun kıyafetlerini beğenmediği için öğrencilerin önünde azarlayıp sınıftan kovduğu matematik öğretmeni Halil Serkan Öz, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Öz'ün babası Kemal Öz, "Vali artık rahat etsin, oğlum öldü" dedi.

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nun incelemelerde bulunmak için gittiği Termal Fen Lisesi'nde, kıyafetlerini beğenmediği için öğrencilerin önünde azarlayarak sınıftan kovduğu matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz, "Öğretmen'e saygı" yürüyüşünde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Ölümün ardından CHA'ya açıklamada bulunan  Halil Serkan Öz'ün babası Kemal Öz, şunları kaydetti: "Ne diyeyim? Oğluma doyamadan gitti. Siz söyleyin o Yalova Valisi'ne oğlum öldü. Rahat etsin artık. Anarşist oğlum öldü, rahat etsin. Öğretmenden anarşist olur mu? Rahat etsin. Bu dünya ona da kalmaz. Aynen öyle söyleyin siz O'na. Benim içim yanıyor, fazla konuşmayacağım, aslan gibi oğlum gitti. Bir haftadır üzüntüden kahroldu. Bir haftadır ne yaptığını bilmiyordu çocuk. En son kalpten gitti. Bu vali, artık rahat etsin, huzur içerisinde olsun. Benim oğlumla uğraşacağına gitsin başka şeylerle uğraşsın. Allah büyüktür kimsenin yanında kalmaz. Çevresince çok sevilen bir insandı, kimseyi kırmazdı. Matematik öğretmeniydi. Bunu reva görenler utansınlar ne diyeyim? O'ndan Allah şikayetçi olsun, onun cezasını Allah verir. Ben onu Allah'a bırakıyorum. Dostlar bir şey düşünürlerse bilmiyorum. Bizi perişan etti, Allah da onu perişan etsin."