Havalimanı çalışanları Özgecan için eylemdeydi

Özgecan Aslan için yapılan eylemlere bir destek de havalimanı çalışanlarından geldi. DHMİ Atatürk Havalimanı çalışanları, Özgecan Aslan ve tüm kadın katliamlarını protesto etmek için havalimanında bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüşün ardından Birleşik Taşımacılık Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube  yapmış olduğu basın açıklamasında, "Özgecan Aslan’ın katilleri yakalanmış olsa da; kadınların bu sistemde güvende olmadıklarını; bataklık kurumadan yani sömürü düzeni ve onun beslendiği ataerkil sistem sona ermeden yeni katiller, yeni tecavüzcüler ile  kadın katliamlarının devam edeceğine" yer verildi.

Basın açıklaması “Ali ismail in annesinin 'bari çekip vursaydınız oğlumu çok canı yanmıştır yavrumun' dediğini unutmadık, bugün de Özgecan ın annesi 'kızımın tek suçu minibüse binmek mi' diye soruyor, bu ülkede analar çocuklarına ölümlerden ölüm beğenmek zorunda kalıyor. 'Erkek' iktidarın annelik vurgusu bile yalandır. Kadınların öfkesi karanlığı yırtacak. Kapitalist sömürü ve beslendiği ataerkil yapıyı yıkacağız, Bataklığı kurutacağız” sözleri ile sona erdi.