Hastane personeli anlatıyor: Suriyeli cihatçının üzerinden bomba çıktı

Hatay MKÜ Araştırma Hastanesi'ne üzerinde bomba düzeneğiyle getirilen Suriyeli cihatçı halen hastanede. Sağlık çalışanları, silahlara, şarjörlere alıştıklarını, bombanın ise bir "ilk" olduğunu söylüyor.

Suriyeli cihatçıların gayrı resmi tedavi merkezi haline gelen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde dün skandal niteliğinde bir olay yaşanmış, yaralı cihatçının üzerinde bomba düzeneği olduğu görülmüştü.

soL'a konuşan hastane çalışanının açıklamaları şöyle;

Hasta geldi. Elbisesi çıkarılırken metal sesi geldi. Silah diye düşündük. Silah olması gayet normalleşti artık bizim için çünkü. Daha önce silah çıktı,şarjör çıktı. Can güvenliğimiz yok bu hastanede. Bomba olduğunu farkedince polise haber verdik. Polis ne yapacağını bilmeden elinde bombayla hastane içerisinde gezdi. Onlar bilmiyorsa ne yapması gerektiğini biz nasıl bilelim. Olay yeri inceleme geldi. Bomba nerde diye sordular. Tepki gösterdik. Sınırda sorun orda kontrol edin Reyhanlıdan buraya kadar gelirken neredeydiniz diye.

Cihatçılar sürekli geliyor buraya. Güvenlik diye birşey yok. Hastane savaş hastanesi statüsüne geçmiş. Haberimiz bile yok. Hiçbir altyapı düzenlemesi yapmadan nasıl böyle birşey olabilir. Diğer hastaları da etkiliyor bu durum. Onlar da bizim gibi cihatçı teröristlerin burada tedavi edilmesinden şikayetçi. Maan'da Laskiye'de  katliam yapıldı biz orada binlerce suçsuz insanı öldürenlerin sorumlularını burada tedavi etmek zorunda kalıyoruz. Öncelik tanıyoruz onlara. Diğer hastaları değersizleştiriyoruz o teröristler yüzünden. Nasıl bir tedbirsizliktir ve sonrası da var bu adam hakkında ne yapılacak meçhul,bomba gitti konu kapandı adeta akıl almaz bi şekilde.

Öte yandan yaralı cihatçının halen yoğun bakımda olduğu belirtiliyor.