Hasip Kaplan: Türk ordusu YPG ile birlikte çalıştı

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Süleyman Şah türbesinin taşınması operasyonundan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve YPG'nin birlikte çalıştıklarını söyledi.

Hasip Kaplan, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "30 yıldır çatışan TSK ve YPG ilk kez aynı operasyon içinde yer aldı. Bu bir milattır" ifadelerini kullandı. Kaplan, Süleyman Şah türbesinin yeni taşındığı alanın da "Kobani kantonu kontrolündeki bölgede olduğunu" söyledi.

Kaplan, "YPG sözcüsü Polat Can'ın dün akşamdan beri operasyon konusunda duyuruları vardı. Bir müdahalenin işaretlerini veriyordu. Kobani eş başkanı Enver Müslüm ve sözcüleri Polat Can Cuma günü Ankara'daydı, arkadaşlarımızla Meclis'te beraberlerdi" şeklinde konuştu.

'BU BİR MİLAT OLABİLİR'
TSK'nın, Süleyman Şah türbesinin taşınması için yaptığı operasyon için Kobani'den Suriye'ye girdiğini de kaydeden Kaplan, "En enteresan olay, 30 yıldır çatışan bir sürecin ardından TSK ve YPG'nin birlikte bir operasyon içinde yer almasıdır. Bu bir milat olabilir. Türkiye'nin, Ortadoğu'daki Kürtlerin, Suriye ve Irak'takilerin durumu değerlendirilirse, Türkiye'nin sınırlarının güvencesi açısından Rojava kantonlarının nasıl bir rol oynayacağı görülür" ifadelerini kullandı.