Haşim Kılıç: Linç edilmekten hiçbir zaman kendimi alamadım

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini Zühtü Arslan'a bırakan Haşim Kılıç basın toplantısı düzenledi.

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini Zühtü Arslan'a devretmeye hazırlanan Haşim Kılıç, "Anayasa Mahkemesi olduğum dönemden itibaren çok meşakkatli bir yolculuğum oldu. Her iktidar döneminde linç edilmekten hiçbir zaman kendimi alamadım" dedi.

Kılıç, "Bugüne kadar AYM’de yaptığım görevimi emekli olduktan sonra da mücadelemi sürdüreceğim. Doğruları, yanlışları söyleyeceğim. Kim alınırsa alınsın etkilenmiyorum. Biz bu olduğunu sürdürmek zorumdayız" diye konuştu

'EMEKLİLİK DİLEKÇEMİ VERDİM'
Görevi devretmek için 13 Mart'ı beklemeyeceğini söyleyen Kılıç, "Emeklilik kararımı vermiş bulunuyorum. Dilekçemi gönderdim artık emekliyim. Bir ay önce böyle bir karar aldı. Konuşmamın bayında da söylediğim gibi yasa gereği 2 ay önce başkanın seçilmiş olması bu yıl uygulandı. Şuanda bu çatı altında iki başkan var. Tek çatı altında iki başkan olmaz. Seçilmiş olan arkadaşımın daha rahat çalışması adına emeklilik kararımı aldım" ifadelerini kullandı.

'SİYASİ PROJEM YOK'
Gazetecilerin "siyasete girecek misiniz?" sorusunu yanıtlayan Kılıç, "Siyasi projem yok. Bugün emeklilik kararımın temelinde az önce ifade ettiğim gibi yeni seçilen arkadaşıma daha rahat çalışma ortamı bırakmak için aldım. Bu kararımı siyasi proje olarak değerlendirmeyin. Böyle bir projenin devamı değil bu. 25 yıllık burada edindiğin tecrübe temel hak ve özgürlüklerle ilgili çalışmalarımı aktaracağım. Doğruları söylemeye devam edeceğim, bu bir yerde başkan olmak ya da siyasi figür olmakla yürümesi gerekmiyor" dedi.