Hamza Yerlikaya'nın seçim 'oyunu': İstifa etmeden adaylık başvurusu

AKP'den milletvekili aday adayı olan eski güreşçi Hamza Yerlikaya'nın, seçilememe ihtimaline karşı Güreş Federasyonu Başkanlığı'ndan istifa etmediği ortaya çıktı.

Milletvekili aday adaylığı için Spor Bakanlığı Müşavirliği’nden istifa eden eski milli güreşçi Hamza Yerlikaya’nın, Güreş Federasyonluğu Başkanlığı’ndan da istifa etmesi gerekiyordu. Ancak eski milletvekili Yerlikaya, federasyon başkanlığını bırakmadan adaylık başvurusu yaptı.

Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; AKP'den 23. dönem Sivas milletvekilliği yaptan Hamza Yerlikaya, 2012 Londra Olimpiyatları sonrası Güreş Federasyonu Başkanı seçilirken, Olimpiyat Şampiyonu ya da 2 kez Dünya Şampiyonu olan sporculara verilen hak doğrultusunda Gençlik Spor Bakanlığı'nda spor müşaviri kadrosunu aldı.

Yeniden milletvekili aday adayı olacağını açıklayan eski milli güreşçinin, bunun için spor müşavirliği ve federasyon başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekiyor. Yerlikaya, Spor müşavirliğinden istifa etmesine karşın, Güreş Federasyonu başkanlığından istifa dilekçesi halen Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ulaşmadı. Oysa 10 Şubat akşamına kadar istifa dilekçesinin gönderilmesi gerekiyordu.

Yönetmelik gereği federasyon başkanının, milletvekili adayı olmak için istifası halinde federasyon yönetim kurulunun toplanarak 60 gün içinde seçim kararı alması ve seçim takvimini açıklaması gerekiyor. Yerlikaya nın istifa dilekçesi olmadığı için federasyon yönetim kurulu da halen seçim takvimini açıklamadı.

'Asrın Güreşçisi' unvanı alan Yerlikaya'nın, milletvekili adaylığı konusunda garanti alamadığı için federasyon başkanlığından istifa dilekçesi vermediği ve milletvekili adayı yapılmaması halinde "Zaten istifa etmemiştim" diyerek, federasyon başkanlığını sürdürmeyi planladığı belirtildi.