Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin 2'ncisine başvurular başladı

Yaşamda ve hukukta devrimci duruşun, adaletsizliğe karşı mücadelenin simgelerinden olan Halit Çelenk'in hukuk mücadelesi ve eserleri doğrultusunda toplumsal ilişkiler ile hukuk arasında bağlantı kuran yayın, tez ve eserler üretimesini teşvik amacıyla verilen ödül için son başvuru tarihi 1 Şubat 2016 olarak belirlendi.

Haber Merkezi

Halit Çelenk Hukuk Ödülleri'nin 2'ncisi için başvurular başladı. 

Konusunun "serbest" olarak duyurulduğu bu yılki ödüle katılacak eserlerde, Halit Çelenk'in yaşamı, eserleri, mesleki ve yaşam mücadelesi, fikirleri ile hukuk veya toplumsal ilişkiler bağlantısının kurulması esas alınacak.

Yarışmaya 1 Ocak 2014 ile 1 Ocak 2016 arasında basılmış veya basılmaya hazır yayın, tez ya da her türlü eserle katılabilinecek. Son başvuru tarihinin 1 Şubat 2016 olduğu duyuruldu. 

Katılımcılar hukukçu olabileceği gibi farklı disiplinlerden gelen herkes olabilecek. Eserin hukuk alanında ya da diğer alanlar ile hukuk arasında bağlantı kurarak bilimsel özgünlüğe sahip olması, akademik yazım ve etik kurallarına uygun olması gerekiyor. 

Ödülün düzenleyici ve seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Prof.Dr. Rona Aybay, Prof.Dr. Korkut Boratav, Prof.Dr. Ali Murat Özdemir, Yrd.Doç.Dr. İlker Kılıç, Av. Erşen Sansal, Av. Başar Yaltı, Av. Barış Aybay, Serpil Çelenk Güvenç, Av. Bilgütay H. Durna, Ali Rıza Aydın, Av. Özlem Şen Abay. 

Ödül töreni 5 Mayıs 2016'da yapılacak.