Hafta sonu kar ve soğuk hava geliyor

Yarından (cumartesi) itibaren soğuk ve kar yağışlı Türkiye'yi etkisi altına alacak. Yarın Trakya ve Ege'de etkili olacak soğuk ve yağışlı hava pazar ve pazartesi ve salı günü İçanadolu ile Akdeniz'in de bir bölümünde de etkili olacak. Çarşamba günü ise tüm Türkiye'de yağışlı hava etkili olacak.

Balkanlardan yeni bir soğuk hava dalgası geliyor. Hafta sonu hava soğuyor. Bazı bölgelere krar ve fırtına geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin beklendiğini açıkladı.

Yarın öğleden sonra fırtına, pazar günü ise Trakya’da kar ve karla karışık yağmur görülecek.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda şöyle denildi:

Batı Karadeniz’de rüzgârın cumartesi günü öğle saatlerinden itibarenkuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına, doğusunda 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Pazartesi günü (09.03.2015) ilk saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.

Marmara’da: rüzgarın Cumartesi(07.03.2015) günü sabah saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/s) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Pazar günü (08.03.2015) öğle saatlerine kadar aralıklarla etkili olacağı tahmin ediliyor.