Hacettepe'de gerici etkinlik iptal edildi

Daha önce Beyazıtta “kızlı erkekli aynı evde kalmak zinadır” diye bildiri dağıtan Anadolu Gençlik Derneği'nin yapmak istediği etkinlik Rektörlük tarafından iptal edildi.

soL - Ankara

AGD üyelerinin oluşturduğu İlim ve Medeniyet Topluluğu bugün Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü’nde “Dünya Bir Deplasman Biz de Yetimler Gibiyiz” adında bir etkinlik düzenlemek istedi. Etkinliğe AGD’nin basın ve yayın komisyonu başkanı ve basın müşaviri olan, “Allah’ını Seven Defanstan Ayrılmasın” adlı kitabın yazarı Muammer Bilgiç davetliydi.

Öğle saatlerinden itibaren Hacettepe’nin ilerici öğrencileri, hocalarıyla birlikte rektörle görüşüp etkinliği iptal etmeye çalıştılar. Etkiliğin yapılacağı salonun önünde rektör Murat Tuncer’den cevap beklenirken kampüs kapısında 4 gözaltı aracı ve 2 TOMA bekletildi.  

Rektör Murat Tuncer ile yapılan görüşmede rektörün “demokratik” tavırları dikkat çekti. AGD’nin basın komisyon başkanı Muammer Bilgiç’in “Okul bir hurafe eğitim merkezidir. En büyük hurafe bilimin yol göstericiliği hurafesidir.” tweetini gösteren öğrencilere “Ne ki bu? Fotoğraf çekmiş koymuşsunuz.” demesi öğrenciler arasında gülüşmelere neden oldu.

Bilim düşmanlarının, aydınlanmanın ve aklın temsilcisi olanların üniversitelere girmesine müsaade etmeme konusunda kararlı olduklarını belirten öğrencilere karşı ise Rektör Murat Tuncer “Herkes fikrini söyleyebilir” dedi. Öğrenciler ise Tuncer'e, "Kızla erkeğin aynı evde kalmasına zina diyen, Noel Baba’yı bıçaklayan zihniyetle neyi tartışabiliriz?” sorusunu yöneltti.

Rektör Tuncer, en sonunda etkinliğin iptal edilmesine karar verdi.