Gürsel Tekin'den Maliye Bakanı Şimşek'e: Sözünün eri ol, oyunu CHP'ye ver

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Kaynağı tarif etsinler ben CHP'ye oy vereceğim" diyen Mehmet Şimşek'le ilgili olarak "Mehmet Şimşek dedi ki 'Kaynağı tarif etsinler ben CHP'ye oy vereceğim' dedi. Mehmet Şimşek biz Anadolu kültürü almışız. Söz, namustur. Ağızdan söz çıktı mı, bunun gereği yapılır. Gideceksin sandıkta CHP'ye oyunu vereceksin."…

DHA

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Adıyaman'da partisinin seçim bürosu açılışına katıldı. Tekin, 1 Kasım öncesi diğer 3 siyasi partinin de seçim bildirgesinde yer alan vaatlerin CHP'den kopya çektiği iddiasında bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanmasında kendilerini suçlamasını eleştiren Tekin, "Görüşmelerin tamamı kayıt altına alındı. Hiç kimse yalan söyleyemez. Sonra 31 gün geçti, 32'nci günde sayın Erdoğan çıktı masayı devirdi. Yoksa CHP bozmadı. Bunu bilmenizi istiyorum. Senin patronun sana izin vermedi, neden CHP'ye çamur atıyorsun" dedi.

3 SİYASİ PARTİ DE BİZDEN KOPYA ÇEKTİ
1 Kasım öncesi vaatlerini açıklayan 3 siyasi partinin seçim bildirgesinin CHP'den kopya çekildiğini öne süren Tekin, şunları söyledi:

"Bunları uzun süre CHP 78 milyon insanımızın ekonomiden tutun özgürlüklerden, sağlıktan eğitime kadar gerçekten çok detaylı hazırlanmış seçim bildirgesini açıkladık, hepsinin feleği şaştı. Sadece AKP'nin değil, dikkat edin 3 siyasi parti de bizden kopya çekmiştir. Alsın helal olsun, hiç sıkıntı yok. Ama uygulayın. Uygulayacaksanız helal olsun, uygulamayacaksanız haram olsun. Çıktı bunların saz heyetleri dediler ki kaynak nerede ? Aslında yakında biliyorsunuz 17 Aralık'a az kaldı. 17 -25 Aralık'ta önemli filmler oynandı. Bunları unutmuş değiliz. 78 milyon insanımızın hakkını gasp edenlerden hesabını soracağız. CHP'nin en önemli faaliyetlerinden biri bu olacaktır."

MEHMET ŞİMŞEK, SÖZÜNÜN ERİ OLSUN, OYUNU CHP'YE VERSİN
Maliye Bakanı Mehmet şimşek'in 7 Haziran öncesi asgari ücret vaatlerini eleştirdiğini ve kaynak eleştirisi getirdiğini hatırlatan Tekin, şöyle devam etti

"Kaynak nereden bulacaksınız dediler ? Hatta daha ileri giderek Mehmet Şimşek dedi ki 'Kaynağı tarif etsinler ben CHP'ye oy vereceğim' dedi. Mehmet Şimşek biz Anadolu kültürü almışız. Söz, namustur. Ağızdan söz çıktı mı, bunun gereği yapılır. Gideceksin sandıkta CHP'ye oyunu vereceksin. Aksi takdirde tükürdüğünü yalamış olursun. Bunu açık ve net söylüyorum. Ben bu siyasetçilere üzülmüyorum. Siyasetçilerin yalanına Türkiye doydu, alıştı. Ençok üzüldüğüm yandaş gazetecilerin kendi köşelerindeki yazıları. Ne acımasızca yazılar yazdılar. Şimdi onlara söylüyorum, 7 Haziran öncesi CHP'ye yazı yazıp, kaynağı nerede bulacaksınız, nereden para bulacaksınız, taşeronu nasıl kadrolu hale getireceksiniz diye kendi köşenize taşıdığınız yazılara bakın, şimdi yazdığınız yazılara bakın."

BARIŞI CHP, SAĞLAYACAKTIR
CHP'nin barışı sağlayacağını vurgulayan Tekin, "13 yılda yaratılan tahribatın ne kadar kötü olduğunu görün. Sadece iç barışı değil dünyada görün. İçimizdeki yalanları bir şekilde tolere ederiz. Bari dışarıda bunu söylemeyin. Bütün beceriksizliklerini bizi kandırdılara bağladılar. Avrupa'da sorun, Ortadoğu'da sorun, Rusya'da sorun, Çin'de sorun her yerde sorun. Ülke böyle olur mu ? Ne hale getirdiler. İnşallah CHP ile içerideki ve dışarıdaki barışı sağlayacağız" diye konuştu.