Gümüşhane'de bir mahalleye kaya yağdı

Gümüşhane’de gece geç saatlerde yaklaşık 100 metreden kopan devasa kaya kütleleri mahalleye bomba gibi yağdı. Kaya kütleleri yolu ulaşıma kapattı, 2 ev ve 1 araçta hasara neden oldu.

İHA'daki habere göre, Gümüşhane'nin Özcan Mahallesi Kalederesi semti Kümeevleri mevkiinde gece saat 23.00 sıralarında büyük bir gürültüyle yaklaşık 100 metre yukarıdan kaya kütleleri koptu. Son günlerde etkili olan yağış nedeniyle gerçekleştiği tahmin edilen olayda, mahallenin üzerine bomba gibi yağan kaya parçaları 2 evde hasara neden olurken, bir araçta da maddi hasara neden oldu ve mahallenin yolunu ulaşıma kapattı.

Olayın haber verilmesinin ardından bölgeye iş makineleriyle gelen belediye yetkilileri gürültüyle birlikte yeniden kopma olabileceği endişesiyleçalışma yapmazken, kaya kütlelerinin düşüşünü gören vatandaşlar ise korkudan evlerine giremedi.

Olayın görgü tanıklarından ve doğduğundan beri mahallede ikamet eden 63 yaşındaki Salim Karacan, evinin hemen bitişiğinden gelen kaya parçalarının 3-4 dakika boyunca şiddetli gürültü çıkardığını belirterek, “Evde oturuyordum. 3-4 dakika süren gürültünün ardından kendimi evden kapıya attığımda taşları gördüm. Arabaya vurdu, evlerin üzerine düştü. Yolu da kapattı. Daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadık. İlk kez oldu. Korkudan evde de oturamıyoruz” dedi.

Olayın ardından mahalle yolu ulaşıma kapanırken, Jeoloji mühendislerinden oluşan uzman ekibin yapacağı incelemeden sonra bölgede çalışma yapılacağı öğrenildi.