Gözaltındaki IŞİD'lilerin sorgusu sürüyor

İzmir merkezli olarak, üç ilde yapılan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 7 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı.

İzmir merkezli üç ilde yapılan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) operasyonunda, gözaltındaki 7 şüphelinin ifade işlemlerinin devam ettiği açıklandı. Şüphelilerin sosyal medyada yaptıkları paylaşımlara ilgi gösteren kişileri takibe aldıkları, sohbet toplantılarına davet edip örgüte kazandırmaya çalıştıkları öne sürüldü.

Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde geçen Kasım ayında bir evde meydana gelen patlamanın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, yaptıkları araştırmada, IŞİD'le ilgili bir bağlantı yakaladı. Bunun üzerine İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da toplam 22 ayrı adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı.

DHA'nın haberine göre, şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde, 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden flama ile çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyet'te ifade işlemleri süren zanlıların, Türkiye'de sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlara ilgi gösteren kişileri takibe aldıkları ve bu yoldan bazı kişileri örgüte kazandırdıkları belirtildi.

Zanlılar sorgularından sonra adliyeye sevk edilecek.