Gökçek'e ödül veren belediye başkanı sahtekar çıktı

Slovenya’da düzenlenen bir yarışmada, Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'e “Akıllı Kentlerde En İyi Ulaşım” ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovıc'in üç yıl önce “yolsuzluk” nedeniyle tutuklanıp hapse girdiği ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Orman Çiftliği alanına 14,5 kilometrelik Ankara Bulvarı yapılmış, bu alanda yol için ağaçların gece yarısı kesilmesi tepkilere neden olmuştu.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Melih Gökçek ödülün ardından, “Ankara Bulvarı ülkemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Bulvarın hak ettiği gerçek değer, yurt dışından gelen ödüllerle daha da net ortaya çıkıyor” dedi ve şehrin dört bir yanındaki billbordlarda ödülünü kutladı.

OĞLUYLA BİRLİKTE TUTUKLANDI
Ödülü veren Ljubljana Belediye Başkanı Zoran Jankovıc’in ise üç sene önce “yolsuzluk” nedeniyle tutuklanarak, hapse girdiği öğrenildi. 27 Eylül 2012 tarihinde Slovenya’da muhalefet partisi lideri ve Ljubljana Belediye Başkanı Jankoviç ve oğlunun da aralarında bulunduğu birçok kişinin yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklandığı belirlendi.

MİMARLAR ÖDÜLÜN İPTALİNİ İSTEDİ
Mimarlar Odası da, Atatürk Orman Çiftliği alanlarında, yargı kararlarına rağmen yapılan bulvara ödül verilmesini uluslararası ortama taşıdı. Ödülün iptalini isteyen mimarlar, Slovenya’ya rapor gönderdi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek çakma ödüllerle meşruiyet sağlamaya çalışıyorsa yanılıyor, Türkiye’nin en yeşil yolu olarak itham edilen bu yolun, yeşil katili olduğunu bilmiyorlar mı? Bu ödülün iptali için Slovenya’ya rapor gönderdik” dedi.