Gökçek teleferiğine iptal

Ankara’da yapılan "Gökçek teleferiği" mahkeme tarafından iptal edildi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili açıklama yaparak “Gökçek’in aklı dışlamasına mahkemeden bir yanıttır” dedi.

Siteler – Karapürçek hattında yapılan Gökçek'in teleferiği yargı kararıyla iptal edildi. Ankara Nazım İmar Planında teleferik hattının fiziki- şematik olarak gösterilmeyip bir ulaşım sistemi olarak yer verilmemesi,  imar plan notunda yer alan “Teleferik hattı ve istasyonların şematik olup, uygulama aşamasında hat ve istasyonların yeri değişebilir” şeklindeki ibarenin hatların ve istasyonların yerlerinin uygulamada değiştirilebilmesine olanak tanıyan belirsizlikler içermesi nedeniyle projeye daha önce durdurma kararı verilmişti.

Aynı gerekçeyle mahkeme yürütmeyi durdurma kararının ardından şimdi de iptal kararı verdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Ankara’da  ulaşım ana planı ortada yokken, teleferik gibi kendi hayal dünyasına ait projelerini hayata geçirmeye çalışan Melih Gökçek’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ulaşım projesi için pahalı ve toplu ulaşım için yetersiz olan teleferik projesi açtığımız davayla mahkeme tarafından iptal edilmiştir.  Gökçek’in aklı dışlamasına mahkeme yanıt vermiştir" şeklinde konuştu.