Göçmenleri taşıyan Türk gemisi Girit açıklarına sürüklendi

Türk kuru yük gemisi ’Barış’ın içindeki yaklaşık 700 kaçak göçmen ile Girit Adası açıklarında sürüklenmesi üzerine Yunanistan alarma geçti.

DHA

Yunanistan’da yayın yapan flashnews internet sitesinin haberine göre aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 700 kaçağı taşıyan ’Barış’ adlı Türk kuru yük gemisi, Girit Adası’nın güneydoğusunda 30 mil açıkta Lerapetra olarak bilinen bölgede arızalandı. Mekanik arızası olduğu belirtilen 75 metre uzunluğundaki gemi fırtına nedeniyle sürüklenmeye başladı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle gemiye henüz müdahalede bulunulamazken, bölgeye askeri gemiler sevk edildi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Savunma Bakanlığı’nın toplantıda olduğu ve kurtarma operasyonu için hazırlıklara başladığı da sitenin haberinde yer aldı.

SÜRÜKLENEN KAÇAK GEMİSİNDE EBOLA VİRÜSÜ ALARMI

Türk bayraklı kuru yük gemisi ’Barış’taki Afrika kökenli kaçakların ebola virüsü taşıdığı iddiaları Yunan sağlık bakanlığı’nı alarma geçirdi.

Saatteki hızı 90 kilometreyi bulan fırtınaya rağmen Girit Adası’ndan hareket eden Yunan Deniz Kuvvetleri’ne ait iki fırkateyn ile bir Puma tipi askeri helikopterin akşam saatlerinde 30 mil mesafedeki gemiye ulaşıp, telsiz irtibatı kurulduğu belirtildi. Aralarında kadın ve çocuklarında bulunduğu yaklaşık 700 kaçak ile geminin 8 Türk mürettabın içinde bulunduğu gemi, bir Ro- Ro gemisiyle çekilip, Girit’in güneyindeki Lerapetra Limanı’na getirileceği bildirildi. Gemideki kaçaklardan bazılarının ebola virüsü taşıdığı iddiaları üzerine limanda geniş güvenlik önlemi alındı. Başkent Atina’dan bir sağlık ekibinin de Girit Adası’na gönderildiği öğrenildi.