Gençlik ve Ekoloji Derneği'nin kapatılması istemine ret

Gençlik ve Ekoloji Derneği'nin tüzüğünde “cinsel yönelim” ifadesi yer aldığı için kapatılması istemini mahkeme reddetti.

Haber Merkezi

Van’da Gençlik ve Ekoloji Derneği’nin tüzüğünde “cinsel yönelim” ifadesi yer aldığı gerekçesiyle hakkında kapatılması istemiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, derneğin yasal çerçevede faaliyet yürüttüğüne hükmetti, derneğin kapatılması istemini reddetti.

Van 5. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, savunma avukatları, derneğin cinsel yönelim alanında faaliyette bulunmasında herhangi bir engel olmadığı konusunda Yargıtay kararlarını hatırlattı. Dernek tüzüğündeki eksikliklerin de giderildiğini belirten avukatlar, derneğin kapatılmasının temel hak ve hürriyetlerin korunmasına ve ölçülülük ilkesine aykırı olduğunu vurguladı. Mahkeme, avukatların savunmalarını haklı bularak lehte karar verdi.

Gençlik ve Ekoloji Derneği yaptığı açıklamada, derneği “ahlaksızlık” ile itham eden Van Valiliğine ve AKP’ye karşı zafer elde edildiği belirtilerek, “Karar bizler için sisteme karşı yürüttüğümüz mücadelenin ilk başarısıdır. Bu zafer bizim gibi düşünen herkesin zaferidir. Bizimle dayanışan herkesi kucaklıyoruz” denildi.