Genç MÜSİAD YTÜ'den kovuldu

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünde bir etkinlik düzenlemek isteyen Genç MÜSİAD üyeleri, Komünist Gençlik tarafından protesto edildi.

Haber Merkezi

MÜSİAD'ın üniversitelerdeki uzantısı olan MÜSİAD Gençliği bugün Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa kampüsünde "kantin sohbetleri" adında bir etkinlik düzenlemek istedi.

Komünist Gençlik'in protesto ettiği etkinlikte çıkan tartışmaların ardından MÜSİAD etkinliği iptal edildi ve Genç MÜSİAD üyeleri okulu terk etti.

II. ABDÜLHAMİT MERKEZİNE KARŞI KAMPANYA

Komünist Gençlik üyeleri daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi'nde açılmak istenen "II. Abdülhamit Uygulama ve Araştırma Merkezi"nin kapatılması talebiyle bir imza kampanyası başlattı. 

"Tahta, Hilafete, Sermayeye Boyun Eğme. Hırsızı, Yobazı Üniversiteden Kovala" başlığını taşıyan imza metninde, "9 Şubat 2015 tarihinde Resmi Gazete'de "Yıldız Teknik Üniversitesi II. Abdülhamit Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği" yayımlandı. Böylelikle, Yıldız Teknik Üniversitesi yönetimi gerici ve piyasacı uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Tarihi çarpıtmak ve gericiliği meşrulaştırmak için atılan bu adımı kabul etmiyorum." ifadelerine yer verildi.