Gaziantep'te 2 nokta özel güvenlik bölgesi ilan edildi

Gaziantep'te Suriye sınırındaki olası "tehditlerin önlenmesi" gerekçesiyle 2 bölge 10 gün süre ile özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, vatandaşların can, mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri önlemek için iki bölge özel güvenlik bölgesi olarak seçildi. Buna göre, Köprübaşı Hudut Karakolu ile Karkamış ilçesi arasında ve Karkamış ile Türk yurdu Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin, 8 Ağustos saat 14.00'de bitecek şekilde 10 gün süre ile Valilik tarafından özel güvenlik bölgesi ilan edilmesine karar verildi. Bu tarihler arasında her türlü araç ve insan giriş çıkışı kontrol edilecek. Gerektiğinde giriş ve çıkışların da yasaklanması söz konusu olabilecek. Gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması da İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek." denildi. 

Özel güvenlik bölgesi kararını iki gün önce Kilis Valiliği de açıklamıştı. Kilis'te de Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu, Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu, Gaziantep- Kilis il sınırı ile Dağ Hudut Karakolu ve Dağ Hudut karakolu ile Çobanbey Hudut Karakolu arasında kalan alanın 5 Ağustos günü saat 13.00’de bitecek şekilde 7 gün süreyle özel güvenlik bölgesi olması kararlaştırıldı.