Gaz kapsülüyle vurulan çocuğun babası isyan etti

AKP iktidarının ısrarla sağlığa zararlı olmadığını iddia ettiği biber gazı yine bir çocuğun yaralanmasına yol açtı.

Adana’da, Abdullah Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü nedeniyle dün düzenlenen gösteriler sırasında başına isabet eden gaz fişeği kapsülüyle yaralanan 14 yaşındaki Şahin İzsiz'in babası 53 yaşındaki Bercez İzsiz, oğlunun yaralanmasına neden olanların cezalandırılmasını istedi.

Merkez Seyhan İlçesi'nin Ova Mahallesi'nde Abdullah Öcalan'ın yakalanışının 16'ncı yıldönümü nedeniyle dün gösteriler düzenlendi. Çevik Kuvvet polisi, biber gazı ve gaz fişeğiyle eylemcilere müdahale ederken Şahin İzsiz, polisin attığı gaz fişeği kapsülünün yüzüne isabet etmesi sonucu yaralandı.

8'inci sınıf öğrencisi Şahin İzsiz, babası Bercez İzsiz tarafından Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde götürdü. Hastanede tedavisi süren İzsiz'in yüzünde kapsülün ısısından kaynaklı olarak yanık oluştuğunu belirten oto lastik tamircisi Bercez İzsiz, "Oğlum Şahin'i ekmek almak için fırına gönderdim. Daha fırına giderken, başına kapsül isabet etmiş. Hem kemikte çatlak var. Hem de kaşın üzerinde 2- 3 dikiş atmışlar. Yüzünde yanık da oluşmuş. Bu taş meselesi falan değil. Çocuğun yüzünün belli bir bölümü yanmış" dedi.

Hastane 2 gün gözlem altında tutulması gereken oğlunun yüzündeki şişliğin inmesinden sonra asıl tedavinin başlayacağını belirten baba Bercez İzsiz, "Bu gaz bombası arka tarafından gelse belki şimdi ölmüştü. Gözü için doktor şimdilik bir şey söylemedi. Yüzde çatlak var. Ameliyat olabilir. Hastaneye getirirken karakola da götürdüm. Onlar da 'tutanak getirin' diyerek bizi gönderdi. Sorumluların ceza alması için gereken her şeyi yapacağım" diye konuştu.