Fuat Avni yine bildi: İşte yandaşların 'Milli İrade' açıklaması

Twitter'daki Fuat Avni hesabı dün "Bir iki güne kalmaz Yeni Türkiye, Vesayet, Millet kavramlarının bolca işlendiği şaşaalı bir açıklama gündeme bomba gibi (!) düşecek" derken, ilan bugün yandaş gazetelerde yer aldı.

Fuat Avni'nin "Sarayda hazırlanan açıklama yandaş kurumlara fakslandı. Milli İrade Platformu denen yandaş STK'lara 'Hepiniz imzalayacaksınız' denildi. Talimat neyse uymak zorundalar. Yoksa havuzdan beslenen Milli İrade Platformu'nun parası kesilecek. 'Halk Tiran'ın arkasında' diyecekler" sözleriyle duyurduğu "Milli İrade" metni bugün yandaş basında yayımlandı.

"17-25 Aralık, Türkiye'nin demokrasi tarihine kara bir leke olarak kazındı" cümleleriyle başlayan açıklamaya aralarında yolsuzluk operasyonun sembollerinden biri olan TÜRGEV'in de bulunduğu 150 "kurum" imza attı. Açıklamada kısaca şöyle denildi:

Şimdi görüyoruz ki, 17-25 Aralık'ta Türkiye, bir uçurumun kenarından dönmüştür. Millet, ülkesine, istiklaline, istikbaline sahip çıkmış, taşeronlara ve masalara geçit vermemiş, oyunu bozmuştur. Merhum Menderes'e takılan SABIK BAŞBAKAN sıfatının, DÖNEMIN BAŞBAKANI olarak yeniden zuhur etmesine Millet fırsat tanımamıştır. Biz aşağıda imzası olanlar; vesayete, karanlık suç örgütlenmelerine, tüm darbe girişimlerine karşı yapılan kararlı mücadeleyi bugün de gönülden destekliyoruz. YENİ TÜRKİYE yolunda üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız.