Fuat Avni engel tanımadı: 11 ilde Cemaat operasyonu

İzmir merkezli 11 ilde "yasadışı dinleme" yaptıkları iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında aralarında birinci sınıf emniyet müdürünün de bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Fuat Avni operasyonu yine Twitter'dan duyurdu.

DHA

İzmir Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile bu sabah başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında geçen Ağustos ayında aynı suçlamalarla gözaltına alınan ve haklarında dava açılan polis ile müdürlerinin de bulunduğu belirtildi. Şüphelilerin, İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde kamu görevlileri, gazeteci ve işadamlarını savcılığa bildirdikleri sahte isimlerle dinledikleri ileri sürüldü.

Daha önce bir çok operasyonu yapılmadan önce isim isim yazan 'Fuat Avni', bu sabah erken saatlerde yapılan operasyonu dün akşam geç saatlerde yine Twitter'da ''Sabah İzmir'de operasyon olacak'' şeklinde yazdı.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yasadışı dinleme operasyonuyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi: 

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde suç tarihinde görevli bir kısım personel tarafından, aralarında kamu kurumlarında görevli olan bazı memur, üniversite üst düzey yöneticileri ve üst düzey askeri personelin de bulunduğu toplam 92 kişinin farklı isim ile meslek grupları adı altında ve asılsız suç isnatları ile 2009-2010-2011-2012 ve 2013 yılları arası yasaya aykırı olarak usulsüz dinlendiklerinin, yapılan denetimlerde tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığımıza bildirilmiştir. Bunun üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımız Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan, aralarında rütbelilerinde bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 26 emniyet personeline yönelik olarak 27.01.2015 tarihi itibari ile gözaltına alınma talimatı verilmiş olup, konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir.