Fikret Orman: Erdoğan'ın desteği olmasaydı stat yapılamazdı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı stat yapılamazdı" dedi. çArşı'nın Haziran Direnişi'ne katılmasından rahatsız olduğunu ifade etti.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, İnönü Stadı (Vodafone Arena) için, "Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı" dedi.

Gazeteci ve sanatçılarla önceki gün iftar yemeğinde bir araya gelen Fikret Orman, yaptığı açıklamalarla iktidara yakınlığını bir kez daha ilan etti.

'ÇARŞI'DAN RAHATSIZIM'

Haziran Direnişi’nde çArşı’nın bulunduğu konumdan rahatsızlık duyduğunu söyleyen Fikret Orman “Gezi’de her kesimden insan bir araya geldi. Oradaki topluluk kendisine itici bir güç arıyordu. çArşı bu rolü üstlenerek ön plana çıkınca siyasi bir ortamın içine çekildi. Siyaset benim işim değil. Yargılanmada biz kulüp olarak çArşı’nın ne karşısında oluruz ne de yanında. Tapelere baktığınızda yapılan bazı şeylerin de çok masum olmadığını görüyorsunuz” dedi.
 
Orman, “Son olarak çatı kaçak diye inşaatı durdurdular. Daha ortada çatı bile yok. Ne zorluklarla karşılaştık inşaat sırasında. Tayyip Erdoğan’ın desteği olmasaydı bu stat yapılamazdı. Benden başka kimse de İnönü’yü yıkamazdı. Gezi olayları devam ederken biz stadı yıkıyorduk” diye konuştu.
 
'BİLİC YÖNETEMEDİ'
 
Takımdan ayrılan teknik direktör Bilic hakkında da konuşan Orman, "Bilic iyi bir teknik direktör ancak kriz yönetiminde çok başarılı değil. Kadıköy’deki F.Bahçe maçında Gökhan Gönül sakatlanmış, Emenike’ye taraftar tepki gösteriyor, Kuyt ve Meireles sakatlanmış ve bunlar olurken kenarda Bilic, Emre ile tartışıyor. Böyle bir ortamda 3-4 olacak maçı kaybettik" dedi.