Fetullah Gülen'in avukatlarından Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin MHP genel başkan adayı olan isimlerden birinin, "Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü" sözlerine Fetullah Gülen'in avukatlarından yanıt geldi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Genel başkanlığa talip olanlar arasında birisi vardır ki gelecekte hep beraber göreceksiniz Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir” şeklindeki sözlerine Gülen'in avukatından açıklama geldi. 

Yapılan açıklamada, iddiaların doğru olmadığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Sayın Devlet Bahçeli tarafından l Aralık 2015 tarihli grup toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, 'Genel Başkanlığa aday olan birisi Gülen hareketinin MHP'de görevlendirme girişimidir' şeklinde bir değerlendirmede bulunulmuştur. Bu iddia doğru olmayıp, MHP'nin kendi iç meselesi olan Genel Başkan adayı konusuyla müvekkilim Sayın Gülen'in doğrudan ya da dolaylı hiçbir ilgisi yoktur. Sayın Gülen ya da Gülen adına hareket eden hiç kimse MHP'de ya da başka bir partide görevlendirme amacıyla hareket etmemiştir. Haksız ve mesnetsiz bu değerlendirmenin düzeltilmesini temenni ediyoruz. Kamuoyuna sayılanımızla.