Fethullah Gülen iddianamesi onaylandı

Aralarında Fetullah Gülen'in de bulunduğu 33 kişi hakkında hazırlanan iddianame onaylandı.

14 Aralık soruşturmasında aralarında Fethullah Gülen, tutuklu Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin bulunduğu 15'i tutuklu 33 kişi hakkında hazırlanan 332 sayfalık iddianame Başsavcılık tarafından onaylanarak, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Kabul edilen iddianamede, Fethullah Gülen'in, "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 19 yıldan 34,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu 32 kişi hakkında ise "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından 11,5 yıl ile 27'şer yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep edildi. 

Zaman Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı ile bazı şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma dosyasının ise ayrıldığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.