Fazıl Say'dan Erdoğan'ın 'Kültür Sanat Kurulu'na tepki: Ciddiye alınamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluşturduğu Kültür Sanat Politikaları Kurulu'na Fazıl Say'dan tepki geldi. Say 'Üzülüyorum. Umarım bu kurul, bu seçim yeniden düşünülür. Bu çünkü kabul edilebilir değildir...' dedi.

Haber Merkezi

Sanatçı Fazıl Say, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oluşturduğu 'Kültür Sanat Politikaları Kurulu'na tepki gösterdi.

Alev Alatlı, Orhan Gencebay, Murat Bardakçı, İskender Pala gibi isimlerden oluşan kurula ilişkin sosyal medyadan bir açıklama yapan Fazıl Say, "Üzülüyorum. Umarım bu kurul, bu seçim yeniden düşünülür. Bu çünkü kabul edilebilir değildir... Maalesef 'Kültür Sanat Politikaları Kurulu' adı altındaki bu liste tüm etik standartlarda benim için; geçerli değildir ve ciddiye alınamaz" dedi.

Say, böyle bir kurulda zaten yer almayacağını da belirterek, "Bunu samimi olarak, ve hiç bir beklentim olmadan Türk halkının iyiliği için söylüyorum. Ben 'Türk Kültür Sanatı dünya yarışında varolsun' istiyorum, bu kuruldaki kimsenin de kalbini kırmak istemem, mesele sanırım onlar değil onları seçenlerde... Ben böyle bir kurulda zaten yer almak istemezdim, (ne kurulu? Bırakın yapalım sanatımızı) böyle bir kurul olmasını bile doğru bulmuyorum..." ifadelerini kullandı.