Fakülteye açılan mescitle ilgili röportaj verdi, işten atıldı!

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'ne mescit açılması nedeniyle röportaj veren fakültenin Sinema Televizyon Bölümü öğrencisi Duygu Subaş'ın öğrenci işçi olarak çalıştığı fakültedeki işine son verildi.

soL - Eskişehir

Eskişehir'de Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi'nde açılan mescite ilişkin bir gazeteye röportaj veren Duygu Subaş'ın işine son verildi.

Subaş'a işten atılmasıyla ilgili dekanlık herhangi bir bilgi vermezken rektörlük tarafından kendisine gönderilen dilekçede "hizmetinize duyulan ihtiyacın ortadan kalktığı" ibareleri yer aldı.

Subaş sosyal medya profilinden yaptığı açıklamada işten çıkarılmasıyla ilgili olarak fakülte dekanlığıyla görüşme yapmak için dekanlığa gittiğinde odaya özel güvenliklerin çağırıldığını ve kendisinin odadan dışarı çıkarıldığını belirtti.

Subaş, bu durum karşısında yasal yollardan hakkını arayacağını ifade etti.

Öğle saatlerinde kantinde toplanan fakülte öğrencileri fakülteye mescit açılmasını fakülte dekanı Halil İbrahim Gürcan'ın dini referanslar üzerinden AKP iktidarının memuriyetini yapma misyonu olarak değerlendirdi.

Eylemlerini sürdürme kararı alan fakülte öğrencileri dekanlığın; kantin fiyatları, yetersiz sınıflar, akademik ve bilimsel araştırmalar ve projelere ödenek ayrılmaması, kullanılamayan stüdyo ve kurgu odaları, öğrencilerin kredili sistemde hakları olan dersleri alamamaları gibi fakültenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmediğini ve mescit konusu üzerinden fakülteyi terörize etmeye çalıştığını belirtti.

Daha önce kurgu odalarıyla ilgili fakülte öğrencilerini itham ederek "Biz sizin içeride neler yaptığınızı biliyoruz" açıklaması olan dekan Prof. Dr. Halil İbrahim Gürcanlı AKP'ye yakınlığıyla biliniyor.