Facebook'ta Erdoğan paylaştı, evi basılıp tutuklandı!

Silifke'de yaşayan İlker Bulundu (40), 24 Mart 2015 tarihinde Facebook hesabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir yorum yazdı. Bulundu hakkında jet hızıyla soruşturma açıldı. Bir ay sonra Bulundu'nun evini polis bastı, gözaltına alınan Bulundu nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.

Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde yaşayan CHP ve Mersin Doğa ve Çevre Dostları Derneği üyesi İlker Bulundu, 24 Mart 2015 tarihinde, AKP ’nin 'Nevruz' ilanını Facebook hesabında paylaştı ve reklamla ilgili olarak kendi düşüncelerini de yazdı.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, Bulundu’nun bu paylaşımı üzerine bir kişi tarafından Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden şikâyette bulunuldu. Şikâyetin adli makamlara aktarılmasının ardından Bulundu hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla savcılığa çıkarılan İlker Bulundu, tutuklanma talebiyle nöbetçi savcılığa sevk edildi, nöbetçi mahkeme de Bulundu’nun tutuklanmasına karar verdi.

Anne Gülşan ve baba Halil Bulundu, CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek kararı kınadı. CHP Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “İlker Bulundu’nun Facebook hesabında paylaşılan ve eleştirilen metin AKP’nin reklam filmidir. Pek çok vatandaşımız Erdoğan’a hakaretten tutuklanmıştır. Halbuki, Cumhurbaşkanına hakaretin cezası 1 ile 4 yıl arasında. 17 ve 25 Aralık soruşturmalarında, bakanlar ve çocuklarının şüphelisi olduğu suçlar ise çok daha yüksek cezalar öngörmesine rağmen, bırakın tutuklanmayı, savcılığa dahi getirilememiştir” dedi.