Eylemcilere ‘Lüks araçlarla geliyorlar’ diyen Rize Valisi'nin araç koleksiyonu ortaya çıktı

Doğu Karadeniz yaylalarına yol yapılmasına tepki gösteren halka "Lüks araçlarla eyleme gelenler" ithamında bulunan Rize Valisi'nin araç koleksiyonu olduğu ortaya çıktı.

Doğu Karadeniz yaylalarına "turizmi geliştirme" gerekçesiyle 2 bin 600 kilometrelik yol yapımına karşı çıkan bölge halkını "lüks araçlarla gelenler" diye nitelendirip, “Çalıp oynayacaklar, ahkam kesecekler” diyen Rize Valisi Ersin Yazıcı’nın "lüks araç" merakı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Ömer Şan’ın haberine göre, bundan önceki Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun son model Mercedes marka makam aracını bir süre kullanan Yazıcı kısa süre sonra Audi Q7 marka lüks bir araç kiraladı. Bu aracın bir üst modeli ise Rize Valiliği’ne makam aracı olarak alındı.

BİR ARAÇ DAHA ALINACAK

Rize İl Genel Meclisi’nin eski üyelerinden Emin Kanbur, alınan bu makam aracına, “650 bin TL ödenek, İller Bankası 2015 yılı il ödeneğinden, köylere hizmet için gönderilen kaynaktan Audi Q7 alımı için harcanmış. Bizler bu abartı ve israf değil mi diye tartışırken meğer yenileri de alınmış ve de yetmedi bir tanesi de yoldaymış” diye tepki gösterdi.

Rize Valiliği’nin "araç koleksiyonu"nun bir sonraki üyesi, Rize İl Özel İdaresi’ne ait hesapların, Vakıflar Bankası’ndan Halk Bankası’na nakledilmesinden sonra gelen Volkswagen Tiguan marka promosyon araç oldu.

Habere göre, Vali Yazıcı’nın isteği doğrultusunda makam aracı olarak Vokswagen Passat marka bir araç daha alınmasının çalışmaları yapılıyor.

VALİ BU SEFER 'SUS PUS'

Yeşil Yol eylemlerine katılan bölge halkını ‘lüks araçlarla gelenler’olarak niteleyen Vali Yazıcı, “Buralı olup bu kentte yaşamayan, beş 10 günlüğüne gelen ve ekonomik durumu, keyfi yerinde olanlar rahat. Benim buradaki gencim işsiz kalmış, onun böyle bir derdi yok. Gelecekler eğlenecekler, kafasına göre bir şeyler söyleyecekler. Çalıp oynayacaklar, ahkam kesecekler” demişti.

Yeşil Yol eylemcilerine karşı sert eleştirileriyle tanınan Vali Yazıcı, makamına yönelik "lüks araç" ithamlarına ilişkin açıklamada bulunmayı ise kabul etmedi. Öte yandan Rize Valiliği İl Özel İdaresi’nin sosyal medya hesabından bir duyuru yayınlandı.

ARAZİ ŞARTLARI İÇİNMİŞ

Açıklamada, aracın Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla 642 bin TL ödeme yapılarak alındığı belirtilerek, Rize Valiliği’ndeki "araç bolluğu" da şu gerekçeye dayandırıldı: 

“Tüm illerdeki makam araçlarının arazi şartlarına uygun olması açısından bu tip araçlara ihtiyaç duyulduğundan dolayı ilimizdeki vatandaşların hizmetini daha hızlı ve etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla bu makam aracı satın alınmıştır.”