Etyen Mahçupyan: Erdoğan ile Zana'nın görüşmesi çok anlamlı

Başbakan Davutoğlu'nun eski danışmanı ve Akşam Gazetesi Yazarı Etyen Mahçupyan, Leyla Zana ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşecek olan görüşme için "Çok anlamlı" dedi.

CNN Türk'teki "Şirin Payzın ile Ne Oluyor?" programında konuşan Etyen Mahçupyan, Leyla Zana ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşmeye ilişkin olarak "konuşmalarının bir anlamı var" ifadelerini kullandı.

Mahçupyan'ın açıklamaları şu şekilde:

Sadece bu ikisinin konuşmasının bir anlamı var. Ve Türkiye bu konuşmayı özlemiş durumda. Bunun Cumurbaşkanı da farkında, Leyla hanım zaten bunu söylüyordu. Leyla hanım herhalde, şu anda çok yalnızlaşmış da hissediyordur kendisini. Çünkü kendi siyasetinde de yalnızlaşmış durumda bir çok insan. Kavganın çokluğu, bir noktadan sonra normal sağlıklı düşünerek, geniş bakmayı da engelleyen bir şey. Çünkü kavga dediğimiz şeyin kendi rantı var, kendi kadroları var ve kendi zihniyeti var... Bunu dışında duran birisi Leyla Zana. Şimdi eğer Cumhurbaşkanı bu adımı atııyorsa, bunun bir anlam ifade ettiğini biliyor ve bunun bir mesaj olacağının farkında. Dolayısıyla kritik nokta; zamanlama Öyle bir zamanda olması lazım ki Leyla Zana görüşmesi, o görüşmeden hemen sonra atılacak adımların anlamı farklılaşsın. Ya da toplum barışa doğru gidiyoruz duygusunu tekrardan hissetsin. Bu zamanlama, hükümetin de kendisini barışa dönme anlamında güçlü hissettiği bir moment olacaktır.