Eski bakanların tapeleri 'çevre dostu not defteri' yapıldı

TBMM, tek tarafı kullanılmış kağıtlarla "çevre dostu not defteri" bastırdı. Kimi defterlerde ise yolsuzluk komisyonu belgeleri bulunuyor.

"Çevre dostu TBMM" projesi kapsamında tek tarafı kullanılmış kağıtlarla not defterleri basıldı.Defterlerin bir kısmında yolsuzluk komisyonunun belgeleri olduğu belirtiliyor. Tasarruf için yapıldığı söylenen uygulamayla ifşa olan belgelerin arasında 17-25 Aralık soruşturmasından telefon tutanakları, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler'le ilgili raporlar bulunuyor.

Bir not defterindeyse "Sağlanan lüks saatler ve mücevherat" başlığı altında Zafer Çağlayan'a 4 milyon dolarlık değerli taş gönderilmesine ve saat konusundaki tapelere ilişkin belgeler bulunuyor.

GİZLİ BELGELER İFŞA OLDU
Not defterlerinde; eski bakanlar Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış ve Muammer Güler’le ilgili soruşturma komisyonu tarafından hazırlanan rapor da bulunuyor.

Sayfalarda, ‘Bayraktar’ın gelir getirici faaliyetleri’ başlığı altında Bayraktar’ın 2010-2013 yılları arasındaki gelirlerini gösteren tablo, bir işin hızlandırılması için yapılan telefon görüşmesinin tapesi, kat yükseklikleri ile ilgili görüşme kayıtları bulunuyor.

Başka bir not defterinde de ‘Sağlanan lüks saatler ve mücevherat’ başlığı altında Zafer Çağlayan’a, yaklaşık 4 milyon dolar tutarında değerli taş gönderildiği ifadesi ve saat konusuna ilişkin tapelere yer verildi. Not defterlerinde, telefon tapelerinin ses kayıtlarıyla uyumlu olduğu yolundaki Adli Tıp raporu da bulunuyor.