Eski AKPcilerden Sedat Laçiner'in de yazılarına son verildi

Eski Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner’in internethaber.com sitesindeki yazılarına son verildi. Laçiner Twitter’dan yaptığı açıklamada “yazmamı büyüklerimiz istemiyormuş” diyerek AKP'yi işaret etti.

​Yakın zamana kadar AKP'ye yakınlığı ile bilinen ve rektörlüğü yaptığı dönemde Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) AKP karşıtlığına geçit vermeyen Sedat Laçiner'in Hadi Özışık'ın sahibi olduğu internethaber.com sitesi ile ilişiği kesildi. Laçiner, AKP ve Hükümet’ten gelen talimat sonrasında yazılarına son verdildiğini iddia etti. 

BİLGİSAYARINA EL KOYUP SÜRMÜŞLER

Kısa zaman önce AKP ile arası bozulan Ömer Laçiner ÇOMÜ'de yapılan rektörlük seçimlerinde birinci olmasına rağmen üçüncü sırada yer alan Prof. Dr. Yücel Acer rektör olarak atanmıştı. Yeni rektör önce Laçiner'in bilgisayarına el koydurmuş, ardından da 100 kilometre uzaktaki ilçeye sürmüştü. 

YAZILARINA DEVAM EDERSE PARA KAYNAĞI KESİLECEKMİŞ

Sedat Laçiner twitter hesabından yaptığı açıklamada internethaber.com adlı siteden atılmasında "devlet büyüklerinin parmağı olduğunu" söyledi. Laçiner, AKP'ye yakın sitenin kendisine "Yazılarına devam etmesi durumunda reklam alamayacağını ve para kaynağının kesileceğini" söylediğini ve bu nedenle yazılarına son verildiğini belirtti.