Esad'dan Erdoğan'a: Siyasi megalomaniden muzdarip biri

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, "Erdoğan, siyasi megalomaniden muzdarip biri. 21'inci yüzyılın yeni döneminin sultanı olacağını düşünüyor" dedi.

CBS televizyonundan Charlie Rose'a verdiği mülakatta Esad, "Erdoğan, siyasi megalomaniden muzdarip biri. 21'inci yüzyılın yeni döneminin sultanı olacağını düşünüyor" dedi.

Esad, Rose'un "Erdoğan'ın istese sınır geçişlerini durdurabileceğini mi düşünüyorsunuz" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Evet, kesinlikle. Sadece Suriye'ye gelen teröristleri görmezden gelmiyor. Lojistik ve askeri olarak onları destekliyor da. Doğrudan. Günlük olarak." 

Rose'un "ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin IŞİD'e yönelik operasyonlarının Şam rejimine ne kadar fayda sağladığı yönündeki sorusunu yanıtlayan Esad, bölgesel bazı yararları olduğunu ifade ederek "IŞİD, koalisyon güçlerinin operasyonlarının başından bu yana daha da büyüdü. Her ay örgüte Suriye'den bin kişi katılıyor. Irak ve Libya'da IŞİD'e büyüyor" diye konuştu.

Röportajda Suudi Arabistan'ı suçlayan Esad, IŞİD'in, bu ülkenin siyasi sistemi ile Vahhabi ideolojisinin birleşmesinden beslendiğini öne sürdü.