Erenköy Kız Lisesi'ndeki balerin resimleri kimi rahatsız etti?

İstanbul Erenköy Kız Lisesi'nde okulun duvarlarındaki balerin figürlerinin boya ile kapatıldı. Akit olay üzerine yaptıkları yorumlarda yine şaşırtmadı ve okulun steril hale getirildiğini iddia etti.

Haber Merkezi

İstanbul ’daki tarihi Erenköy Kız Lisesi’nde 2014 Aralık ayında göreve başlayan müdür Saadet Berna Ocakcıoğlu'nun, yarıyıl tatilinde bina içinde önemli değişiklikler yaptığı iddia edildi.

Ocakçıoğlu’nun, Atatürk temalı tablo ve panoları kaldırarak yerine Osmanlı temalı figürler yerleştirdiği, ayrıca okulun duvarlarındaki balerin figürlerinin de boya ile kapatıldığı öne sürüldü.

Saadet Berna Ocakcıoğlu, Erenköy Kız Anadolu Lisesi’nde 2014 Aralık ayında göreve başladı. Öğrenciler 23 Ocak’ta karne alarak yarıyıl tatiline çıktı. Ancak geri döndüklerinde okul binasında önemli değişiklikler olduğunu savundular. 

Hürriyet'te yer alan habere göre, müdür Ocakcıoğlu okuldaki Atatürk ile ilgili poster ve panolar kaldırıldı. Yerine Osmanlı temalı figürler yerleştirildi. Ayrıca, okulun duvarlarındaki balerin figürlerinin de boya ile kapatıldı. Öğrenci ve veliler sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi.

Müdür Ocakçıoğlu'nun çevresinde "Atatürkçü" olarak bilindiği iddia ediliyor. 

AKİTÇİLER ŞAŞIRTMADI

Akit gazetesinin haber sitesi olan Habervaktim ise olayı ele alışı ile şaşırtmadı. Yobazlığı seviyesizlikle harmanlamakta marka haline gelen site, konu ile yaptığı haberi "minicilerin atası" başlığı ile duyururken, balerin resimlerini çıplak, çirkin ve erotik olarak niteledi ve okulun bu resimlerden temizlenerek "steril" hale getirildiğini iddia etti. Akitçiler boyanmadan önce okulun duvarlarını süsleyen balerin resimlerini antik Pompeii şehrinden kalan mozaiklere şu ifadelerle benzetti: "Milattan önce varlık göstermiş ve sapkınlıkları sebebiyle helak edilmiş Pompei gibi sapkın Roma kentleri ve bölgelerinde bulunan ‘dekolte’ mozaiklere benzerliği dikkat çekti."

Mozaiklerin de resimlerini paylaşan site, Roma mozaiklerini de buzladı.