Erdoğan'ın mitingine 'katılın' diyen Kaymakamalığa Manavgat Barosu'ndan yanıt

Manavgata Kaymakamlığı tarafından bir yazıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine çağırılan Manavgat Barosu, Kaymakamlığa "Barolar ve Avukatlar bağımsızdır. Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden barolara bu şekilde emir ve talimat verilemez." sözleriyle yanıt verdi.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Erdoğan'ın Antalya'da yapacağı miting için kamu kurum ve kuruluşlarıyla birlikte meselek odalarına da bir çağrı yazısı gönderdi. Erdoğan'ın yapacağı miting için katılım çağrısı yapılan yazıda "Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Mayıs 2015 Cumartesi günü saat 17:00′de Antalya Kepez Arena yanındaki alanda, toplu açılış töreni yapılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı yüksek makamının teşrifleriyle yapılacak olan toplu açılış törenine hassasiyetle katılım sağlanması hususunda; Gereğini arz ve rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

Yazını ulaştığı Manavgat Barosu duruma tepki göstererek bir cevap yazısı yazdı. Kaymakamlığın tutumuna ve çağrı yazısına karşı yazılan yazıda "Barolar ve Avukatlar bağımsızdır. Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden barolara bu şekilde emir ve talimat verilemez." şeklinde cevap verildi.

Manavgat Barosu tarafından yazılan cevap yazısı şu şeklide:

“Makamlarınızca da malum olğuğ üzere 1136 sayılı Avukatlık Kanun gereği Barolar ve Avukatlar bağımsızdır. Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden barolara bu şekilde emir ve talimat verilemez. Kaldı ki seçim mevzuatı gereği Adalet,İçişleri ve Ulaştırma Bakanlığı görevlilerinin mutlak surette seçim sürecinde tarafsız olması gerekmektedir. Bu nedenle ilgide kayıtlı yazınız iş bu yazımızın ekinde iade edilmektedir. Bilgilerinize sunulur”